joi, 20 iulie 2017

Sa nu fim crestini botezati in otet

Ingerul Domnului 

Sa nu fim crestini botezati in otet." Vorba aceasta am auzit-o repetata de parintele Necula si mare dreptate are. Caci, nimic nu poate fi mai anapoda decât o față acrita de ,,super-crestin'' care vede toate paiele din ochii celorlalti.

Invierea Domnului
     Parintele Arsenie Boca avea o vorba cât o mie: ,,Fii ingaduitor cu slăbiciunile celorlalti!" Nu te oțărâ când vezi lumea ta de reguli plina, amenintata de nestiinta fratelui tau. Nu toată lumea a intrat in linistea Bisericii, ca sa curga in ritm linistit si firesc in randuiala bunului simt pe care il cunosti abia cind incepi impreuna-trairea cu Iisus Hristos.
Schimbarea la Fata
   Cand simti cu adevarat ca doar Hristos iti linisteste inima, nu te oftici că fratele tau isi petrece viata asa cum o faceai si tu odinioara. Toti căutam să ne linistim inima, ori macar să ne-o amortim. Dar nu intotdeauna in directia buna Cand ai gasit-o, pur si simplu nu mai poti sa te intorci de tot in nestiinta de odinioara. 

                             Iisus Hristos
     Hristos nu ne forteaza inima. Dar odata ce L-am cunoscut, este irezistibil. Este gustul dulce al Raiului pierdut. E un dor care te urmareste mereu.
    Daca privesti cu ochi critic la tinerii care se iubesc fara binecuvintarea nuntii, la cei care cred ca isi gasesc fericirea in alcool sau alte surogate, inseamna ca inca nu L-ai gasit cu adevarat pe Hristos. Doar L-ai adulmecat. Pentru ca privirea ta trebuie sa fie plina de iubire. Si de intristare. Pentru că fratele tau e inafara Vietii si a Iubirii adevarate.
     Cand ai revelatia unui Dumnezeu ,,pe bune", nu critici nici pacatul si nici Biserica. Pentru ca ai inceput sa vezi cu adevarat.

Foto: internet

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu