joi, 29 iunie 2017

Doua povesti de iubire (Dumnezeu este iubire)

                    Maica Domnului cu Pruncul - detaliu (icoana preluata de pe internet)

Dulcea Sarutare (icoana pe care am pictat-o pe lemn)
   
      Doi frati voiau sa se mântuiască. Asa că merg la un avva sa-i ceara sfat. Batrinul ii inchide pe fiecare in câte o chilie cu geamul zavorât timp de 40 de zile. Acolo urma sa isi vada fiecare  pacatele ca sa-si revizuiasca viata. Mâncare si apă primeau doar seara. Oricând puteau cere sa iasa, dar aceea era ascultarea lor.
    Dupa o perioada de asceza, cei doi frati au iesit la lumina. Unul era straveziu, cu ochii plânși adânciti in orbite. Celalalt era vesel, senin si la fel de voinic ca si inainte. Insa amindoi aveau privirile luminoase. Batrinul avva nu stia ce sa creada. Seara s-a rugat fierbinte ca sa afle care din cei doi a aflat Calea  mântuirii si a placut Domnului. In somn, Ingerul Domnului l-a instiintat ca amândoi, in egala masura se vor mântui.
    A doua zi, avva i-a chemat si i-a rugat sa ii spuna cum au petrecut in chilie. Primul a spus ca a vazut inaintea lui iadul si toate pacatele pe care și le-a plâns cu lacrimi amare. L-a vazut cu ochii mintii pe Hristos Dreptul Judecator si s-a intristat de toate cele stricate din el insusi. Celalalt frate a vazut bunatatea si milostivirea lui Dumnezeu, a vazut gradina raiului si nu a incetat sa-I dea slava lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările Sale. L-a vazut cu ochii mintii pe Dumnezeu Iubire si asta i-a umplut inima de bucurie.
    Doua povesti de iubire cu acelasi Dumnezeu. Si amandoi au ramas in inima Lui. Eu nu ma pot gandi la iad. Ma gindesc la bunatatea lui Dumnezeu care imi ingaduie sa Ii pictez Chipul. La Dumnezeu Iubire care mi-a dat atitea culori ca sa-i impodobesc vestmintele.
Ipostaze ale Maicii Domnului cu Pruncul si un Ingeras (icoane pictate de mine)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu