duminică, 14 februarie 2016

1. Povestea unei icoane facatoare de minuni a Maicii Domnului: Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra

  Icoana facatoare de minuni ,,Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra"
     Icoana ,,Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra" 

     Aceasta icoana a fost pictata in Rusia anului 1894, de catre maicile manastirii Leusinski. Sfantul Ioan de Kronstadt a binecuvantat pictarea ei. Apoi insusi parintele Ioan a sfintit-o si s-a rugat in fata ei, numind-o ,,Mantuitoarea Rusiei''.

               Icoana ,,Mantuitoarea Rusiei"  
      In anul 1937, parintele ieroschimonah Serafim din Virita a repetat nevointa Sfantului Serafim de Sarov. In fata icoanei care capatase deja numele ,,Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra'', s-a rugat o mie de zile si nopti. A cerut de la Sfanta Imparateasa ca sa trimita pace Rusiei, implinind astfel binecuvantarea data de Sfantul Ioan de Kronstadt, inca de cind parintele Serafim era mirean.  De atunci nenumarate minuni se faceau la aceasta icoana.
     Stafeta celor 1000 de zile si nopti de rugaciune a fost preluata in 1962 de catre schiegumena Alexandra. Cu putin timp inainte de moartea sa, in 1978, ca rasplata a nevointelor sale a auzit din icoana Imparatesei vestea despre sfarsitul sau.
     Si acatistul acestei icoane s-a scris in chip minunat. Maica stareta Pelagheia nu gasea pe cineva potrivit care sa il faca si se intrista foarte mult. In urma rugaciunilor, pe neasteptate in gand i s-au aranjat cuvintele acatistului.

 Triptic cu Sfintii Imparati Constantin si Elena si icoana Maicii Domnului ,,Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra" (pictat de mine)

    In prezent icoana se afla in incinta manastirii de maici ,,Sf. Mc. Gheorghe din eparhia Cernigovului, in Rusia. Numeroase reproduceri se gasesc in intreaga lume.
  ,,Bucura-te, Maica noastra cereasca, care cu cuvintele tale ,,Eu sint cu voi si nimeni impotriva voastra '' daruiesti putere plina de har sufletelor noastre.''
                                                                  Icosul 1

                Varianta pictata de mine
                                                              
  Foto: internet




   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu