marți, 3 ianuarie 2017

Doamna din altar se roaga in permanenta pentru credinciosi

                 Maica Domnului Rugatoarea 
         Maica Domnului este Doamna cerului si Imparateasa ingerilor. Este firesc sa fie prezenta la Jertfa nesangeroasa a Fiului si Dumnezeului sau, in Sfantul altar. Acolo se roaga in chip nevazut in permanenta, in toate bisericile ortodoxe ale lumii.
       Noi o vedem in frescele din conca altarului, pentru ca icoanele fac vizibile toate tainele care nu ni se descopera acum ochilor fizici. Au fost sfinti care au vazut-o pe Maica Domnului rugandu-se cu lacrimi si avem marturia lor.
     Sfanta Fecioara a stat in Sfanta Sfintelor timp de 12 ani, de la virsta de 3 ani. Acolo nu putea intra decit marele Arhiereu si doar o data pe an. Insa Fecioara Sfanta se pregatea sa devina Vasul din care sa Se nasca Dumnezeu Intrupat.
      Maica Domnului e in chip de Oranta, cu mainile ridicate la rugaciune, cu Pruncul la piept, inconjurata de ingeri care o slujesc ca pe o Imparateasa. 

    Ea se roaga lui Dumnezeu pentru noi, fiind prima si cea mai puternica mijlocitoare a noastra in fata tronului Sfintei Treimi.
     Cei care o reneaga pe Maica Domnului se lipsesc de ajutorul ei si sunt mult mai saraci. Dumnezeu a ales sa Se nasca dintr-o Fecioara si o asculta asa cum orice copil asculta de mama lui. De aceea sunt rare reprezentarile Sfintei Fecioare fara Fiul ei. Oricum, in atitudinea ei rugatoare, Dumnezeu este prezent in chip nevazut ,,la capatul firului."
        In slujba Invierii ii cantam: ,,Pe Cel necuprins cu mintea si nescris imprejur in pantecele tau cel tainuit L-ai incaput, Maica lui Dumnezeu."
    In traditia crestina, Maica Domnului este imaginea suprema a omului mantuit; tinand bratele intinse lateral, ea imbratiseaza in orizontul rugaciunii intreaga comunitate umana.




Foto: internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu