joi, 28 iulie 2016

8. Povestea unei icoane facatoare de minuni a Maicii Domnului: de la Rarau

       Icoana Maicii Domnului de la Rarau

     Si aceasta icoana are o poveste neobisnuita. Caci disparea in mod misterios din biserica veche, fiind gasita adesea de catre calugari la iesirea din biserica. Parintele staret a randuit o perioada de post si rugaciune, fiind convins ca doar asa va afla raspuns de la Maica Domnului de ce icoana sa pleaca de la locul ei. Pentru ca nimeni nu o lua de acolo, ci singura se deplasa in chip minunat. Dupa o priveghere de obste, Sfanta Fecioara ii vorbeste din icoana staretului, spunandu-i sa mute manastirea cu totul in vale, adaugind: ,,Unde pleaca icoana mea, acolo sa mutati schitul, caci austriecii ii vor da foc."
     Calugarii au plecat calauziti de sfanta icoana, cu carute trase de cai si magari pe versantul dinspre apa Bistritei, a muntelui Rarau. Nu peste multa vreme, manastirea va fi incendiata de austriecii generalului Bukow.
    Boierul Bals a donat  600 de hectare de padure si a fost cel care a recladit manastirea pe cheltuiala sa proprie.
    In anul 1935, staretul Martinian Cocut a mutat sfinta icoana in pronaos. A doua zi icoana s-a deplasat singura la vechiul ei loc: in naos, in fata Sfantului Altar. Speriat de acest semn care se repeta ca acum multi ani in urma, staretul s-a rugat cu post si rugaciune, ca sa afle de ce s-a intamplat astfel. 
       Maica Domnului i s-a aratat in vis spunandu-i sa faca o strana in fata catapetesmei, pe sub care sa treaca multimea de credinciosi, pentru implinirea rugaciunilor lor si pentru sanatate. Astfel icoana va fi si imbracata in ferecatura de argint.
    Icoana nu a incetat nici o clipa sa faca nenumarate minuni cu cei care i se roaga cu credinta. Iar pentru ei nu este nevoie ca o icoana sa fie ,,zburatoare" ca sa creada ca vor primi ajutor...


Foto: internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu