marți, 24 mai 2016

5. Povestea unei icoane facatoare de minuni a Maicii Domnului: Pantanassa

            ICOANA MAICII DOMNULUI  PANTANASSA (vindecatoarea de cancer)
     Aceasta icoana a fost pictata in secolul al XVII-lea si adusa la Manastirea Vatoped (Sfantul Munte Athos), de catre parintele Iosif Vatopetinul. ,,Pantanassa'' se traduce prin ,,Imparateasa tuturor''. 
    Prima marturie ca aceasta icoana nu este una obisnuita, a fost data de un tanar din Cipru. A intrat in biserica sa se inchine si cand s-a indreptat catre icoana, parintele Iosif  a vazut chipul Maicii Domnului stralucind. In acelasi moment, o putere nevazuta l-a trantit pe tanar la pamint. Acesta intai s-a speriat de moarte, apoi si-a venit in fire si a recunoscut cu pocainta in suflet ca era vrajitor. Interventia Maicii Domnului i-a salvat sufletul.
      Manastirea Vatoped din Sfantul Munte 

     Harul deosebit al acestei icoane este vindecarea cancerului, de aici si denumirea de ,,vindecatoarea de cancer''. Numeroase marturii ale fostilor bolnavi de cancer aduc slava puterii Maicii Domnului care mijloceste pentru vindecare langa Fiul ei. Datorita numeroaselor minuni savarsite in Rusia, la cererea Patriarhiei Moscovei au fost trimise trei copii fidele ale acestei icoane. La noi in tara, copii ale acestei icoane se afla la Catedrala arhiepiscopala ,,Sf. Nicolae'' din Ramnicu Vilcea, la Biserica Rusa din Bucuresti si la Manastirea Oasa din judetul Alba. 
    Nu voi povesti aici minuni facute de Maica Domnului prin intermediul acestei icoane. Chiar si litografii ale acestei icoane, ori copii pictate ale ei! Sunt marturii ale unor oameni care si-au facut toate analizele si li s-a spus ca in stadiul de boala in care se afla, nu se mai poate face nimic. Marturii ale unor oameni care si-au uimit doctorii oncologi care ii credeau deja morti. Doctori specialisti de renume nu si-au putut explica disparitia unor tumori practic cu neputinta de inlaturat altfel decat printr-o interventie miraculoasa.           Diagnostice implacabile au fost date peste cap, boli ingrozitoare au disparut fara urma, s-au petrecut vindecari explicabile doar printr-o minune in urma rugaciunilor facute in fata acestei icoane.

    Icoana originala nu este de mari dimensiuni asa cun sunt multe icoane facatoare de minuni din Sfintul Munte. A fost asezata pe iconostasul din partea stanga a naosului bisericii mari. Sfanta Fecioara sta pe un tron impodobit cu assisto -linii fine de aur, pernele de dedesupt subliniind rolul ei de Imparateasa., ca si papuceii rosii (pe care ii purta doar imparatul bizantin). Pruncul cu chip matur sta in bratele sale ca pe un tron. Maica arata Calea, adica pe Fiul sau iar Hristos cu dreapta binecuvinteaza si cu stanga tine sulul Evangheliilor. In spatele tronului se afla doi arhangheli care se roaga.

 Mai jos: Acatistul Maicii Domnului Pantanassa, vindecatoarea de cancer.
  http://www.doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-maicii-domnului-pantanassa-vindecatoarea-de-cancer
 
Mai jos: Rugaciuni pentru vindecarea de cancer , catre icoana Maicii Domnului Pantanassa:
http://www.doxologia.ro/ceaslov/rugaciuni/rugaciuni-pentru-vindecarea-de-cancer-catre-icoana-maica-domnului-pantanassa

Foto: internet











    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu