joi, 4 august 2016

Despre minunea pogorarii norului pe muntele Tabor, in ziua Schimbarii la Fata a Domnului (cu video)

            Schimbarea la Fata a Domnului

                        Muntele Tabor 
     Se vorbeste despre Lumina Sfanta venita la Invierea Domnului, ca fenomen vizibil al unui fapt de netagaduit. Dar Dumnezeu trimite an de an un semn si in amintirea vederii slavei Sale dumnezeiesti, petrecute de Schimbarea la Fata.
    La 6 august, pe muntele unde Mantuitorul Iisus Hristos S-a schimbat la Fata aratandu-Si chipul dumnezeirii in fata ucenicilor Sai, apare un nor luminos, aducator de pace si bucurie.
          Valea Ezreel vazuta de pe Tabor
      Sfantul Grigorie Palama a fost primul scriitor bisericesc care a aprofundat aceasta taina a indumnezeirii firii umane prin harul sfintitor si indumnezeietor al lui Dumnezeu. Lumina de pe Tabor reprezinta energiile dumnezeiesti necreate izvorate din Sfanta Treime si care indumnezeiesc fiinta umana. Acest nor luminos este doar o pregustare a darurilor care vor urma si apare in fiecare an in aceeasi zi si in acelasi loc.
             Pogorarea norului luminos
      In prezent, pe Muntele Taborului (denumit de arabi ,,Muntele Muntilor") se afla o biserica ortodoxa inchinata Sfantului Prooroc Ilie. A fost reconstruita in anul 1911 si apartine Patriarhiei Ierusalimului. Este considerata prima mare ctitorie romaneasca din Tara Sfanta, iar aici vietuiesc si maici din Romania.
            Drumul care urca pe Tabor
    In timpul Sfintei Liturghii facute spre praznuirea Schimbarii la Fata, asupra manastirii coboara un nor luminos care nu are caracteristicile unui nor obisnuit, fapt dovedit si stiintific.
     In vremea cantarii Heruvicului, acest nor de o lumina aproape materialnica incepe sa se aseze peste manastire. Din el se desprind bucatele de mici sfere albe ca o ninsoare densa, ajungand deasupra turlei bisericii.
 
Video: Pogorarea norului luminos pe Muntele Tabor la 6 august

https://www.youtube.com/watch?v=2f32KOVKQGw&feature=player_embedded

Foto: internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu