vineri, 19 august 2016

9. Povestea unei icoane facatoare de minuni a Maicii Domnului: Bethleemița

     Icoana Maicii Domnului Betleemita
    In icoane Maica Sfanta nu zambeste. Cel mai adesea este serioasa, ingandurata, chiar trista. Si de fiecare data chipul ei frumos e plin de iubire, de duiosie, isi priveste cu drag Pruncul si rugatorii. Aceasta Maica a stiut ce se va intimpla cu Fiul ei. A stiut ca prin sufletul ei va trece sabia, i s-a proorocit asta; in plus cunostea foarte bine Scripturile. Mereu se lasa cu smerenie in spatele Fiului si Dumnezeului sau pe care il arata tuturor printr-un gest al mainii care indruma.
     Icoana Maicii Domnului Betleemita este singura din lume in care Sfanta Fecioara are un zambet luminos pe fata. Poate ca, cine stie, a fost acel zambet de la nasterea divina a Micului Prunc. Icoana se afla in Biserica Nasterii Domnului din Bethleem si toata bucuria nasterii Copilasului Hristos se revarsa pe chipul Maicii care Il tine in brate. Se crede ca aceasta este una dintre icoanele pictate de sfantul Apostol Luca, primul zugrav de icoane.
    Icoana se afla langa intrarea in pestera unde S-a nascut Mantuitorul Iisus Hristos. Ca o promisiune izvorita din minunata nastere care ne-a scos din iad. Multe femei care se roaga aici cu credinta primesc in chip minunat darul nasterii de copii, chiar daca din punct de vedere omenesc, medical, asta era imposibil. Cine ar putea intelege cel mai bine ce este in sufletul unei femei care nu poate avea copii, decit Mama lui Dumnezeu-Cuvantul care intelege toate durerile?

   
Foto: internet














 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu