joi, 27 octombrie 2016

Cand Harul lucreaza prin icoane: icoanele care raman nearse de foc

             Icoana cu sticla topita de un incendiu in biserica Sf. Gheorghe (Knoxville)

 Biserica distrusa unde s-a gasit icoana intacta
      In prima mea postare de pe blog, scriam: Ce mi-a venit de pictez icoane? Am povestit cum in copilarie am urmarit un incendiu care a facut scrum un apartament de la parterul unui bloc de langa blocul nostru. Insa pe perete a ramas prinsa in pioneze o icoana care nu era nici macar afumata! Iar pe peretele negru ca smoala, vestmantul de un albastru intens al Mantuitorului din icoana parea un nor ireal.
    Uneori se intimpla lucruri care sfideaza legile fizicii insa dupa toate coordonatele duhovnicesti sint normale. Cei care lovesc in sfintele icoane le ignora sau se prefac ca nu le vad. Pentru credinciosii care isi traiesc cu adevarat credinta si nu sunt ignoranti, este ceva normal ca puterea lui Dumnezeu sa se manifeste in felurite moduri, pentru a schimba vieti. Puterea si binecuvantarea sfantului pictat se revarsa din icoana. Noi nu ne rugam: ,,sfanta icoana ajuta-ma" ci ,,Sfinte ajuta-ma!" Intram in dialog real cu sfantul pictat
    Am preluat doua exemple de icoane aparate de foc prin puterea lui Dumnezeu. In luna aprilie a acestui an, intr-o biserica ortodoxa din Knoxville (SUA) a izbucnit un incendiu. 
    Dupa cum vedeti mai sus, situatia nu a fost prea buna in momentul evaluarii pagubelor. Insa cei care au ajutat la curatarea bisericii au descoperit o icoana cu Mantuitorul Iisus Hristos pe care sticla se topise si se prelinsese insa icoana propriu-zisa a ramas intacta; nici macar prea afumata nu este.

sursa:  http://www.ganduridinierusalim.com/minune-incendiul-a-topit-sticla-insa-icoana-a-ramas-neatinsa/

   Biserica incendiata din Philadephia
     In anul 2013, in biserica ortodoxa ucraineana din Philadelphia a izbucnit un puternic incendiu. Mai mult de 100 de pompieri au inundat cladirea pentru a stinge focul iar tavanul s-a prabusit.
    Cu toate acestea, icoanele au ramas neatinse, nici macar sticla nu s-a spart. In centrul bisericii se afla o icoana mare a Maicii Domnului, ocrotitoarea bisericii. Si ea a ramas neatinsa.
    
sursa: https://lonews.ro/sarbatori-sfinti-moaste/4115-miracol-nicio-icoana-nu-a-fost-atinsa-de-flacari-in-biserica-incendiata-din-philadelphia.html
http://www.holyresurrectionparish.org/index.php?option=com_content&view=article&id=342:miracol-nicio-icoana-nu-a-fost-atinsa-de-flacari-in-biserica-incendiata-din-philadelphia&catid=50:istorie
   























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu