joi, 6 octombrie 2016

Cine poate spune ca s-a rugat Maicii Domnului si a ramas neascultat?

     Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Boian

              Maica Induratoare 
    Rugaciunea   poate fi un si un suspin. Si o parere de rau din adancul inimii. O mare intreaga de cuvinte ascunde o cainta sincera. Maica Domnului, dintre toti sfintii, are cea mai mare sensibilitate la toate formele de rugaciune din cate exista. Doar ea L-a purtat in pantecele sau pe Cel ce stie oftatul inimii inca de dinainte ca el sa se nasca.
    La nunta din Cana Galileii a fost cea care a dus dorinta nerostita a mirilor la Hristos: ,,Nu mai au vin".
     A fost mesagerul celor care nu au spus nimic dar cu siguranta se framantau din cauza rusinii pe care puteau sa o pateasca. A transformat Maica Sfanta apa in vin ca sa-i ajute?
     Nicidecum. A mers la Fiul ei impartasindu-i necazul oamenilor, apoi le-a spus celor de fata doar atat : ,,Faceti orice va spune" (Ioan 2,5). Cea mai scurta si cuprinzatoare predica.
    Sf. Ap. Luca pictand-o pe Maica Domnului
       Prima icoana a Maicii Domnului cu Pruncul a fost pictata de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca in urma revelatiei dumnezeiesti si binecuvantata apoi de Sfanta Fecioara pentru a fi reazim in rugaciune. Ea are delicatetea mamei care simte orice suspin al copilului sau si merge cu durerea la Fiul ei si Dumnezeu.
    Oare nu putea Hristos sa ia trup si fara sa se nasca dintr-un trup de mama? Ar fi putut, dar nu si-ar fi impropriat trupul in care era pacatul, sa il ucida in miezul lui. El S-a nascut din Fecioara si ne-a daruit-o si noua ca Mama; ea este simbolul Bisericii care naste fii pentru Imparatia lui Dumnezeu.
        Maica Domnului din Vladimir
      Cand Iisus Hristos a incredintat-o pe Maica Sa  apostolului iubit, nu a fost gestul fiului grijuliu care vrea sa stie ca mama lui nu va mai fi singura dupa moartea lui. A fost mai mult decit atat, noua ne-a oferit maica in cer. ,,Deci Iisus, văzând pe mama Sa şi pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Şi din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine" (Ioan 19, 26-27).
            Rastignirea Domnului

Foto: internet















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu