vineri, 21 octombrie 2016

Icoana izvoratoare de mir din Chicago

          Icoana izvoritoare de mir a Sf. Ioan Botezatorul si interiorul bisericii (foto: Ortodoxia.rol.ro) 
    Ne-am obisnuit sa vedem icoane care plang sau care izvorasc mir in tari preponderent ortodoxe. Dar iata ca si in America, o tara a tuturor religiilor, o icoana a sfantului Ioan Botezatorul a inceput sa izvorasca mir.
    Icoana aflata intr-o biserica ortodoxa din Chicago, in suburbia Homer Glen a adus langa ea zeci de mii de credinciosi si multi dintre ei consemneaza minunile savirsite dupa inchinarea in fata acestei icoane. 
 
Mina cu care Sf Ioan Botezatorul L-a botezat pe Mantuitorul - Istambul (foto: Crestinortodox.ro)
    Din ce in ce mai multi oameni vin sa se inchine in micuta biserica. Mirul izvoraste din aureola, aripile, mainile si barba Sfantului Ioan Botezatorul. Este strans intr-un recipient plin cu bumbac, aflat in partea de jos a icoanei. Apoi parintele paroh face bilute din bumbacul imbibat cu mir si le imparte credinciosilor.
    Preotul paroh a consemnat multe marturii ale celor care s-au inchinat la aceasta icoana, in special vindecari de boli incurabile. Insusi parintele suferea de o afectiune cerebrala din cauza careia isi pierdea frecvent cunostinta. Dupa ce icoana a inceput sa izvorasca ulei sfintit, parintele Sotirios s-a vindecat complet, renuntand la medicamente.   


Multumire Ortodoxia.rol.ro:
http://ortodoxia.rol.ro/icoana-care-plange-cu-lacrimi-de-mir-zeci-de-mii-de-credinciosi-alearga-sa-vada-icoana--969444.html 



Un comentariu:

  1. Cel mai mare om născut din femeie sau înger pe pământ a fost sfântul Ioan Botezătorul și acum slujește si necredincioșilor ca un adevărat mijlocitor între Dumnezeu și făptura Sa.

    RăspundețiȘtergere