duminică, 30 octombrie 2016

17. Povestea unei icoane facatoare de minuni a Maicii Domnului: Potirul nesecat

       O icoana cat o clinica de dezalcoolizare: Potirul nesecat


    
    Darul special al icoanei Potirul Nesecat a fost descoperit in anul 1878. Un soldat in rezerva din Tula (Rusia) devenise un alcoolic notoriu. Genul de alcoolic fara nici o speranta, care isi cheltuie pe alcool si ultimul sfanț. Din cauza asta se imbolnavise de nici nu mai putea merge.
   Intr-o noapte i-a aparut in vis un batran calugar sau poate un sfant care l-a sfatuit sa mearga la Manastirea Maicii Domnului din Serpuhov. Si in fata icoanei Maicii Domnului Potirul Nesecat sa il roage pe un parinte de acolo sa slujeasca o rugaciune si se va vindeca.
    Omul nu a luat in seama visul ciudat. Insa el s-a repetat inca de doua ori, iar indemnul din vis era tot mai aspru si mai hotarit. Atunci betivul nostru s-a tarat cum a putut pana in satul vecin la o baba doftoroaie care i-a oblojit picioarele cat sa poata merge in carje. Apoi a plecat spre manastire.
    Insa odata ajuns la manastire, nici un calugar nu stia de o asemenea icoana. Unul dintre ei si-a amintit de o icoana mai dosita pe care era pictat un potir. Au cautat-o si intr-adevar, pe spatele ei scria ,,Potirul nesecat". Iar batranul din vis s-a dovedit a fi chiar ziditorul acestei manastiri...
    Icoana a fost adusa in biserica si in fata ei s-a facut slujba. Soldatul a simtit ca nu mai are defel dorinta necontrolata de a bea (in plus i s-au inzdravenit si picioarele). Cred ca persoanele care au probleme cu alcoolul ar putea da marturie ca acesta este un miracol!
   Vestea s-a imprastiat cu repeziciune si multi oameni care sufereau de boala betiei ori rudele lor au inceput sa vina sa se roage in fata icoanei. Multi revin ca sa ii multumeasca Maicii Sfinte pentru ajutorul primit. Si de atunci aceasta icoana "Potirul Nesecat" a devenit cunoscuta in toata lumea ca "Icoana Izbavitoare de betie".

Prezentarea manastirii Serpuhov: imagini video
https://www.youtube.com/watch?v=qpeKiBWhJ4U 

Foto: internet







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu